AY COREGI (Pastanedekilerden Bile Guzel)

Author: LUGAS // Category:
Cocuklugum Izmir'de gecti. Okul cikislarinda, Karsiyaka carsisinda, hemen her pastanede satilan bu ay coreklerinden alip, yiye yiye eve gelirdim (nasil bu hale geldigim saniyorsunuz :)) Uzaklardayiz diye yillardir bu lezzetden uzak kaldik ama buraya kadar :) Blogcu arkadasimiz Sihirli Mutfak'ta tarifi gorunce, hemen denemeye karar verdim. Iyiki paylasmis bizlerle. Tarifi inceledim. Benim yedigim ay coreginde kek parcalari, uzum, cevizde oluyordu :) onlarida tarife ben ekledim, olcu gozume cok geldi, yariya indirdim (iyikide indirmisim :) yoksa onlarida yiyip, iyice siserdik) ve sonuc muhtesemdi :) Inanin 24 saatte 1 tepsi bitti. Gece yarisi, oglusumla birlikte yaptik ay coreklerini, esim uyuyordu. Oglus 'annee miss gibi kokuyoooo' demeye baslamisti bile, firindan cikan kokulara binaen :) Esim sahurda gordu ay coreklerini, bir isirdi, bir daha bir daha :) sonra gozlerinden yaslar akmaya basladi :( anliyamadim. 'Ne oldu' dedim. Megersem onunda benim gibi bir anisi varmis bu coreklerle ilgili. Kucukken dedesi harclik verdiginde, kosarak bu coreklerden almaya gidermis. Simdi bunda agliyacak ne var oyle degil mi? Var!! Esim dedesini cok sever, esimi dedesi buyutmus, emegi, hakki cok uzerinde ama dedesi biz evlendikten 6 ay sonra vefat etti (Allah rahmet eylesin). Bu yuzdende corekleri yiyince, dedecigi gelmis aklina, huzunlenmis. Bir parca corek, bizi nerelere goturdu. Tadina diyecek yoktu zaten, pastanedekilerden bile guzeldi. Mutlaka deneyin, sakin kacirmayin. Rafet El Roman'in bu guzel sarkisi esliginden, sizi ay coregi tarifiyle basbasa birakiyorum...


MALZEMELER
Hamuru Icin
Yarim kg un
200 gr margarin
10 gr yas maya (ben kucuk paket dr. oetker kuru maya kullandim)
100 gr toz seker
1/2 tatli kasigi tuz
1 yumurta
Aldigi kadar su (yavas yavas ekleyin)

Ici Icin
250 gr iri cekilmis finfik, ceviz, kuru uzum
Yarim paket robotta cekilmis hazir dankek
150 gr pudra sekeri
2 yumurta beyazi (sarilari uzerine surucez)
15 gr kakao

YAPILISI
Hamur malzemeleri derin bir kaba alin, mayayi yarim cay bardagi suda eritin ve hamur malzemelerine ekleyip, yogurun. Cok yavas su ekleyerek, hamuru iyice ozdeslestirin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar (ben pastane usulu daha buyuk olsun diye, daha buyuk bezeler hazirladim) kopartip, dizin. Bezeleri 15 dakika dinlendirin. Bu arada icini hazirlayin. Iri cekilmis ceviz, findik, kakao, yumurta aklari, robotta cekilmis hazir kek, pudra sekeri, yikanip kurulanmis kuru uzum, hepsini bir kabin icine alin ve iyice yogurun. Dinlenen bezeri, tek tek merdaneyle acin. Tam ortasina, ince uzun sekilde kakaolu ici koyun ve hamuru rulo yapip kapatin, ay sekli verip, yaglanmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, catalla cizin. 180 derece firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "AY COREGI (Pastanedekilerden Bile Guzel)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...