HURMALI KEK
250 gr dogranmis hurma
300 ml kaynamis su
115 gr margarin
1 su bardagi (175gr) toz seker
3 adet yumurta
1 cay kasigi vanilya
2 su bardagi (225gr) un (ben aldigi kadar un koydum)
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karbonat
Sosu icin
1 kahve fincani + 1 yemek kasigi kahverengi seker (ben normal seker kullandim)
60 ml sut kremasi
50 gr margarin
YAPILISI
Hurmalari kucuk kucuk dograyin ve kaynar suyun icine koyup, 2-3 saat bekletin. Derin bir kabin icine margarin, toz seker ve vanilyayi koyup, 30 saniye cirpin. Yumurtalari tek tek kirip cirpmaya devam edin. Ayri bir kapta tarcin, karbonat ve unu iyice karistirin ve bu karisimi, yumurtali karisima ilave edip, hurmalarida suyuyla ekleyip, iyice harmanlayin. Kesinlikle kelepceli duz kalip kullanin ve kalibiniz teflon olsun veya icine yagli kagit serin. 180 derece firinda 1 saat pisirin. Sos malzemelerini buyukce bir cezveye koyup, 3 dakika kaynatin. Kek pisince, keki firindan cikartin ve firinin ayarini 80 dereceye dusurun, kaynayan sosu kekin uzerine, her tarafini kaplayacak sekilde dokup, tekrar firina verin ve 5 dakika daha pisirin. Kek soguduktan sonra kaliptan cikartip, dilimleyin ve hurma taneleriyle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "NAZAR OLAN HURMALI KEK"
Yorum Gönder