MALZEMELER
2 su bardagi ince irmik
1,5 bardak toz seker
2 bardak sut (Sadece sutle biraz yapiskan oluyor, siz sadece su veya sut-su karisik yapin.)
Sivi yag veya Tereyagi
Sam Fistigi, Tarcin
YAPILIŞI
Derin bir tencere veya teflon tavaya, yaginizi koyup, eritin. Icine fistiklari koyup, hafif rengi donene kadar kavurun. Aman fazla kavurmayin, yoksa benim yaptigim gibi rengi fazla donebilir :) Irmigi ekleyip, rengi degisene kadar kavurun ve kavururken guzelce karistirinki :) altta kalan kisimlarinin rengi fazla donmesin :) Kavurabildiginiz kadar cok kavurup, baska bir tencerede sut ve sekeri kaynatin ve kavurdugunuz imigin icine yavas yavas ilave edip, karistirin. Irmik sutu cekince, ocagin altini kapatin ve tencerenin kapagini ortup, 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmis irmigi, iyice karistirip, istediginiz sekil kaplara koyup, ters cevirin ve tarcinla susleyip, servis yapin. Ben muffin kaliplarima dokup, ters cevirdim. Goruntu cok guzel oluyor. Tavsiye ederim.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "IRMIK HELVASI"
Yorum Gönder