PANNACOTTA,İTALYAN PUDİNGİ
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
- 500 gr süt
- 500 gr süt kreması
- 200 gr şeker
- 5 yaparak jelatin yada 5 çorba kaşığı toz jelatin
- 2 paket vanilya
süt kreması
YAPILIŞI
Bir kabın içine soğuk su doldurun,yaprak jelatinleri içinde yumşamaya bırakın.
Tencereye sütü ,kremayı ,şekeri ,vanilyayı koyun ocağa oturtun.
Tam kaynama aşamasına gelince ocağın altını söndürün.
Jelatinlerin suyunu avucunuzun içinde sıkıp, sıcak malzemenin içine ilave edin iyice eriyene kadar karıştırın.
Ters çevirebileceğiniz bir kalıba dökebilirsiniz.Eğer ters çevirmek istemiyorsanız kadehlere veya tek kişilik kaselerede boşaltabilirsiniz.
Tezgahın üstünde soğumaya bırakın.Sonra bir gece buzdolabında bekletin.(buzlukta değil).(kaselere koyacaksanız 5 saat yeter)
Ertesi gün üzerine sos döktüm.Ben çilek sosu yaptım,siz isterseniz çikolata ,vişne ,ahududu vs...yapabilirsiniz isterseniz hazır sos kullanabilirsiniz.
Çilek sosu için,bir su bardağı kadar çileği blendırda ezdin.3 çorba kaşığı şeker ile bir iki taşım kaynattım.Çay süzgecinden geçirip soğuduktan sonra biraz kıvamı koyu olsun diye 1 çay kaşığı ''DR OETKER'' kıvam verici karıştırdım ,5 dakika bekletip tatlının üzerine döktüm.
Toz jelatin kullanacak olursanız,kaynamaya koymadan önce ,500gr sütten ,1 su bardağı kadar süt alıp jelatin'in üzerine yavaşça karıştırarak dökün.Jelatin pelteleşip şiştiği için belkide daha fazla süt gerekebilir.Kalan sütle diğer malzemeleri karıştırıp tatlıyı yapmaya devam edin.
Afiyet olsun,denemenizi tavsiye ederim,çok lezzetli ve hafif bir tatlı.
0 Responses to "PANNACOTTA,İTALYAN PUDİNGİ"
Yorum Gönder