KOL BÖREĞİ /P.D.Ç.S.E 27

Author: LUGAS // Category:

Benim gibi yufka açmayı beceremiyorsanız ve kol böreğini çok seviyorsanız,e o zaman benim gibi yapın....hazır yufka kullanın......tam üşengeç işi değilmi ,ama ne yapalım börek yimek istiyorum.
Herkes de bu böreği yapmamı istiyor ,cünkü elde açılmış gibi oluyor (yani neredeyse... :)

MALZEMELER
  • 1 kg. yufka
  • zeytin yağı (zeytin yağı yerine biraz eritilmiş tereyağı ve çiçek yağınıda karıştırıp kullanabilirsiniz ,böyleside çok lezzetli oluyor)
  • biraz yoğurt
  • biraz süt
  • dilediğiniz iç malzeme (beyaz peynir,lor ve maydonoz,ıspanak,kavrulmuş kıyma ,haşlanmış patates....ne isterseniz)

Yufkanın birini tezgahın üzerine serin .Yufkacıdan aldıysanız ,yufkayı ikiye katlayın.Ama marketlerden aldıysanız (onlar daha kalın oluyor ) o zaman ikiye bölüp öyle kullanın.

Üzerine yağı gezdirin.

Yufkanın düz kısmına ,boylu boyunca malzemeyi koyun.

Yufkayı yavaş yavaş rulo yaparak sarın.

Daha sonra bir ucundan başlayarak kendi etrafında gül şekilinde dolayın.

Dolamış olduğunuz yufkayı yağlanmış tepsinin tam ortasına yerleştirin.

Diğer yufkalarıda aynı şekilde yağlayıp malzemesini koyup,rulo yapın ,ama dolamayın.

Tepsinin ortasına koyduğunuz ilk yufkanın bitiş ucundan başlayarak onun etrafında dolamaya devam edin.

Diğer yufkalarla tepsiyi kaplayana kadar devam edin.

Tepsiniz büyükse ,yufkaları birbirine fazla sıkıştırmayın ,yoksa araları güzel pişmez.

Bir kaseye bir su bardağı kadar yoğurt koyun ,biraz da yağ ekleyin ,biraz süt ile çırparak sulandırın.

Bu karışımı böreğin üzerine bolca sürün ,aralarınada sürmeye özen gösterin.

Daha önce 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

NOT: böreği pişirmeden ,bir gece önce hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsinz .Ertesi gün sosunu çekmiş oluyor ,o zaman üzerini biraz daha süt ile ıslatın ve daha sonra pişirin.Bekleyince daha da bir güzel oluyor .

AFİYET OLSUN...




0 Responses to "KOL BÖREĞİ /P.D.Ç.S.E 27"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...