Bonfile Kebabi - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Bonfile Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Sogan
100 gr Tereyagi
Tuz, Karabiber
8 Iri Mantar(Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi Birkaç Taze Biberiye
YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin
çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim.Soganlari yemeklik
dograyalim.Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim.
Bir tavaya tereyagini alip soganlari pembelestirelim.Ardindan biberleri
tavaya aktarip 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek atesten alalim.Bonfile
parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince koyalim. Bonfilelerin yan
kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarini teyeller
gibi tutturalim.
Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir bezle
temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalim.Kiraz domatesleri de
yikayip kurulayalim.Bonfilelerle birlikte sira sira mantar,sosis ve
domatesleri de dizelim.
Sisleri tepsiye yerlestirelim.Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek
karistiralim.Bu sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu firça yardimiyla veya

elimizle sislere sürelim.Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Bonfile Kebabi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...