500 gr kiyma
yarim su bardagi galeta unu
1 su bardagina yakin sut
tuz, karabiber
1 cay kasigi yenibahar
1 yumurta
2 yemek kasigi sotelenmis kuru sogan
Galeta ununu ve sutu bir kapta karistir. 10 dakika galeta ununun sutu cekmesini bekle. Kiyma, baharatlar, yumurta ve sogani ekle ve yogur. Kiymanin kayis gibi olmamasi icin fazla yogurmamak gerekir. Kiymayi yuvarlak toplar haline getir. Sekil verirken, eller suda islatilirsa toplar duzgun olur. Köfteleri yagda kizart. Isvec`te bu köfteler haslanmis patates ve yaban mersini receli ile servis edilir. Isveç köftelerinden bol miktarda yapip, rengi dönene kadar kizartip daha sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacaginiz zaman firinda biraz isitmak yeterli.
0 Responses to "İsveç köftesi"
Yorum Gönder