Bu ekmeğin tarifini özellikle günlüğüme koyuyorum. Çok lezzetli bir şey bu.
Piştikten sonra, hemen 1 dilim alınıp, bir parça tereyağı ile yemenin tadına doyum olmuyor.
Tost yaparken de, dağılmıyor ve çok güzel kızarıyor. O yüzden ben bu tarifi çok ama çok seviyorum.
Tarifi verirken, ekmek makinasına göre verebiliyorum.
Malzemeler
220 ml su
120 ml yoğurt
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
540 gr un
1 çorba kaşığı şeker
1 kahve kaşığı tuz
2 kahve kasşığı aktif kuru maya
Hazırlanışı
Su, yoğurt, yağ ve limon suyu karıştırılıp, ekmek makinası kabına dökülür.
Unla şeker ve tuz karıştırılır ve kalıba dökülür. Çukur açılıp, içine maya konur.
Kap makinaya yerleştirilir. Benim makinamda Fransız programı var ben ona ayarlıyorum. Ekmek ağırlığı olarak 750 gr seçiyorum. Orta kızarmış seçiyorum ve aşağıdaki nefis şey çıkıyor.
Evet. Sıcacık çıktı makinadan. Evde herkes onu bekliyor 4 gözle. Enfes bir koku. Taze, çıtır ekmek kokusu.
Piştikten sonra, hemen 1 dilim alınıp, bir parça tereyağı ile yemenin tadına doyum olmuyor.
Tost yaparken de, dağılmıyor ve çok güzel kızarıyor. O yüzden ben bu tarifi çok ama çok seviyorum.
Tarifi verirken, ekmek makinasına göre verebiliyorum.
Malzemeler
220 ml su
120 ml yoğurt
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
540 gr un
1 çorba kaşığı şeker
1 kahve kaşığı tuz
2 kahve kasşığı aktif kuru maya
Hazırlanışı
Su, yoğurt, yağ ve limon suyu karıştırılıp, ekmek makinası kabına dökülür.
Unla şeker ve tuz karıştırılır ve kalıba dökülür. Çukur açılıp, içine maya konur.
Kap makinaya yerleştirilir. Benim makinamda Fransız programı var ben ona ayarlıyorum. Ekmek ağırlığı olarak 750 gr seçiyorum. Orta kızarmış seçiyorum ve aşağıdaki nefis şey çıkıyor.
Evet. Sıcacık çıktı makinadan. Evde herkes onu bekliyor 4 gözle. Enfes bir koku. Taze, çıtır ekmek kokusu.
Bir dilim illa ki kesilecek. Tereyağ önceden hazırlandı bile.
0 Responses to "Doğal Mayalı Ekmek"
Yorum Gönder