NUTELLA KRUVASANLAR

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER
  • milföy hamuru
  • nutella
  • 1 yumurta sarısı
  • üzerine serpmek için toz şeker

YAPILIŞI

Bir gün tesadüf eseri Tansaş 'ta ,büyük diktörtgen milföy hamuru buldum (Uno marka) ,her zaman denk gelmez diye de beş paket kalmıştı hepsini aldım ,iyiki de almışım bir dahada bulamadım zaten.


Daha pratik olduğunu düşünüyorum ,Fransa'da yuvarlak kalıplar için olanı da var ,küçük kareleri birleştirip de şekil vericem diye uğraşılmıyor böylece.


Neyse , diktörtgen hamuru ,buzu çözüldükten sonra,unlu bir tezgahın üzerinde biraz açarak büyütün .

28 santim çapında yuvarlak bir tepsiyi hamurun üzerine koyun ve tepsinin şekiline göre hamuru yuvarlak kesin.

Sigara böreği keser gibi ,12 tane üçgenler kesin.

Her birinin üst kısmına biraz nutelle koyun , sigara böreği sarar gibi sarın ve hafifçe ay şekili verin.

Yumurta sarısını sürün ve üzerine toz şeker serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.

Benim kullandığım şeker ,Fransa'dan kız kardeşim getirmişti ,daha irice bir şeker,Fransızlar çöreklerin üzerine serperek kullanıyorlar .

Küçük kare milföy hamuru kullanacaksanız,hamurları uçlarından birleştirip ,merdane ile ek yerlerinin yapışması için bastırın hem de hamuru biraz açın.

Yapması hem çok pratik , hem çayın yanında çok güzel oluyor .....


AFİYET OLSUN....


0 Responses to "NUTELLA KRUVASANLAR"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...