CHEESECAKE: YABANMERSİNLİ FINDIKLI PEYNİRLİ KEK

Author: LUGAS // Category:


Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!

Turist ehliyetim olsun çok istiyorum. Buraya geleli 6 ay oldu ama henüz ehliyetimi alamadım.
Dil kursuna herkes arabasıyla gelirken, beni eşim getirip götürüyordu. Aslında bu hoşuma gidiyor çünkü ben kullansam, eşimi okuluna ben bırakacağım, kursuma gelip arabaya park yeri ben arayacağım, market alışverişlerine yanlız başıma ben gideceğim. Bunları düşündüğümden pek de hevesli değildim ehliyet almaya.

Sonra kek kurslarının, pasta kurslarının olduğunu keşfettim. O kurslara gitmek için kendi başımın çaresine kendim bakacaktım. Neyse günler geçti, benim biraz trafik işareti çalışmışlığım, biraz da trafik yasası çalışmışlığımla sınav alanında buldum kendimi. Sanki üniversite sınavına gidecekmişim gibi heyecanlıydım. Randevumuz olduğundan görevli hemen ilgilendi. Göz muayenesini de hemen oracıkta, oturduğum yerde yaptı. Dürbün gibi şeye bakmamı istedi, baktım; "4. sırayı oku" dedi. Yaklaşık yarım dakka beklemişimdir. Adam benim okumamı, bende okunacak birşey gelecek diye bekliyorum. Sonra bana sesleniyor.
" hanım hanım!"
Kafamı kaldırdım adamı çift görünüyorum, hayal gibi.
"Gözlüğünü tak öyle oku" dedi.
Neyse ancak öyle okuyabildim. Beni sempatik buldu sanırım "sınavsız ehliyet verir mi ki?" diye eşime sordum ama nafile.
Sınav yeri de hemen yine oracıkta. Bilgisayar başında hemde ayakta sınav olacağım.
"Bismillah, Allahım yardım et bana!"
Yanımda bir kadın. Baktım soruları sesli sesli okuyor, en sinir olduğum şeydir.
"sesinizi duyuyorum, içinizden okuyun" diyorum tık yok,
"rahatsız oluyorum" diyorum tık yok..
Kadın meğer ingilizce bilmiyormuş. Sanırım ispanyolca giriyor sınava, ispanyolca parçalayacağım ama onuda beceremiyorum. Aklıma da " şşşşşşşştt!" diyip, işaret parmağımı ağzıma götürmek gelmedi. Ama işin en en komik yanı, benim "bir daha sınava gireyim mi? bak bu sefer tuttucacam" diyip bir günde, tam 3 defa sınava girmemdi. Buradaki sistem bizimkinden çok farklı. Sınav başı 5$ verip sınava tekrar tekrar girebiliyorsun. Sanki Las Vegasta kumar oynuyor gidiydim, töbe töbe! Ben bir kere, bir kere daha derken tam 3 kere şansımı denedim..Eee yenilen pehlivan güreşe doymazmış...:)

Eşimin " eee seviyeni gördük, deniz seviyesi hiiha ha ha" demesiyle, bana sağdan sağdan geldiler. Sınavdan kaldığımamı yanayım, yolda geri dönerken midemin bulanıp, fenalıklar geçirmememi yanayım, evdeki kavunun kelek çıkmasına mı, cheesecake'in çatlamasına mı yanayım?

Cheesecake'im güzel olmasına güzel, değişik olmasına değişik, lezzetli olmasına lezzetli oldu amma benim gibi de çatlak oldu. En kısa zamanda bir kere daha cheesecake yapmayı deneyeceğim..:)))))


Çatlayan cheesecake (* yeni resim :)))))

Malzemeler:
Tart Hamuru için:
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un (~ 200gr)
  • 1\3 su bardağı şeker ( ~ 90gr)
  • 3\4 su bardağı fındık unu ( ezilmiş un ufak edilmiş fındık~90 gr)
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım paket soğuk margarin (~125 gr)
Üzeri için:
  • 2 kutu cream cheese (Labne Peyniri* oda sıcaklığında olmalı)
  • 3\4 su bardağı şeker (~ 185 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (tepelemeden biraz az)
  • 3 büyük yumurta
  • çeyrek su bardağı çiğ krema
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı kadar yabanmersini

Tart Hamurunun Hazırlanışı:
  1. Geniş bir kapta unu, şekeri, un ufak edilmiş fındığı ve tuzu karıştırın.
  2. Margarini ufak ufak parçalara bölün,unlu kuru karışıma ekleyin, karıştırın.
  3. Yuvarlak varsa kelepçeli kek kalıbına elinizle resimdeki gibi yayın. Kenarlarını 2,5 cm daha yüksek tutun. 165 derecede önceden ısıtılmış fırının orta katında, 20-25 dk , hamur sararıncaya kadar pişirin. Pişince soğumaya bırakın.


Üzerinin Hazırlanışı:
  1. Başka bir kapta peyniri ve şekeri karıştırın. Daha sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyin, karıştırın.
  2. yumurtaları teker teker peynirli karışımın içine ekleyin, karıştırın. ( ben başka bir kasede tek tek çırparak karışıma ekledim)
  3. Çiğ kremayı ve vanilyayı da ekleyin, karıştırın.
  4. Yabanmersinleri ekleyip, hafifçe karıştırın.
  5. 30-35 dk, 165 derecede üstü sertleşinceye kadar pişirin. Sıcakken kek kalıbının kenarlarından keskin bir bıçakla geçin. Servis yapmadan önce en az 3 saat buzdolabında üzerine streç örterek bekletin. 1 gün beklerse daha iyi sonuç verir. Afiyetle.
Kaynak: Sonoma

İyi haftasonları dilerim.
Sevgilerle

0 Responses to "CHEESECAKE: YABANMERSİNLİ FINDIKLI PEYNİRLİ KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...