KADAYIF HALKALARI

Author: LUGAS // Category:

Bu tarif Otay usta'nın tarifi,ramazanda'' yeşil elmada'' gördüğüm bu tatlıyı bayramda yaptım ve çok beğenildi.

MALZEMELER
  • 2 yufka
  • 250 gr. kaydayıf
  • 1 kase dövülmüş ceviz(ben antep fıstığı kullandım)
  • 1 paket vanilya(cevize karıştır)
  • 100 gr. eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 1 dilim limon

YAPILIŞI


Şerbeti tencereye koyup pişirin ve soğutun.

Kadayıfı bıçakla ince ince kesin.

1 yufkayı tezgaha serin.

Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine serpin.

Çevizin veya antep fıstığının da yarısını üzerine serpin.

Tereyağınında yarısını her tarafına gelecek şekilde dökün.

Daha sonra mumtazam şekilde ,sıkı sıkı rulo yapın.

Bıçakla 2 parmak kalınlığında kesin.

Dik bir şekilde tepsiye dizin.

Diğer yufkayıda aynışekilde yapın.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırıda pişirin.

Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tamamen soğuduktan sonra üzerlerini antep fıstığı,file badem ,fındık,veya hindistan çevizi ile dildiğiniz gibi süsleğin.


AFİYET OLSUN.




0 Responses to "KADAYIF HALKALARI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...