GEREÇLER:
- 1 kg yerelması
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 havuç
- 1 Kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı pirinç
- Limon, dereotu
İŞLEM BASAMAKLARI :
- Bir tencereye yağı, ince kıyılmış soğanı, soyulup kuşbaşı doğranmış yeralmasını, şekeri, pirinci, tuzu ve iki bardak da sıcak suyu koyup tencerenin ağzını kapatıp, pirinçler uzayıncaya, yerelması da yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Servis tabağına boşaltıp, üzerine dereotu serpip soğuk servis yapınız.
- 1 kg yerelması
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 havuç
- 1 Kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı pirinç
- Limon, dereotu
İŞLEM BASAMAKLARI :
- Bir tencereye yağı, ince kıyılmış soğanı, soyulup kuşbaşı doğranmış yeralmasını, şekeri, pirinci, tuzu ve iki bardak da sıcak suyu koyup tencerenin ağzını kapatıp, pirinçler uzayıncaya, yerelması da yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Servis tabağına boşaltıp, üzerine dereotu serpip soğuk servis yapınız.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI YERELMASI"
Yorum Gönder