MALZEMELER:
- 1 Paket margarin(Eritilmiş - soğutulmuş)
- 1 Çay bardağı çiçek yağı
- 1/2 Çay bardağı elma sirkesi
- 2 Tane yumurta(Birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 2 Çay kaşığı karbonat(Kabartma tozu)
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Sıvı malzemeleri yoğurma kabına koyup iyice karıştırın.İçine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.Hamuru 10 dk kadar dinlendirin ve merdane ile açın 0,5 mm kadar fazla kalın olmasın ıstediğiniz şekillerde kalıplarla şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "TUZLU KURABİYE"
Yorum Gönder