Dün akşam bizim menüde tavuk sote vardı. Tarifi eşimin annesinden almıştım. Sabah işe gitmeden önce tavuk etlerini hazırladığım sos içerisine koyup akşama kadar beklettim dolapta. Böylece hem etler sosu daha fazla içine çekmiş oldu (lezzet açısından önemli) hem de bana akşam vakit kazandırdı.
Malzemeler:
- 1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Derin bir kap içinde soya sosu, nişasta, sirke,karbonat,tuz ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız bu sos içerisine tavuk etlerini ekleyin ve karıştırın. Dolapta 1-2 saat bekletin. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları teflon bir tavada zeytinyağ ile biraz kavurun. Beklettiğiniz tavuk etlerini tavaya ekleyip kısık ateşte soteleyin. Etler kızardığında servise hazırdır...
Afiyet olsun...
0 Responses to "Tavuk Sote"
Yorum Gönder