Aslında perşembe günü yapmıştım bu yemeği ama ekleme sırası ancak geldi :) Ben eskiden kızartarak yaptığım yemekleri artık olabildiğince fırında pişirmeye çalışıyorum. Bu köfteleri de fırında pişirdim.
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 yumurta
- 1 avuç maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz,karabiber, kekik
- bayat ekmek içi
- 1/2 bardak kadar un
Hazırlanışı:
Soğanı ve maydanozu önce rondoda kıyın ve geniş bir kaba alın. Daha sonra tavuk etini de rondoda iyice kıyın; onu da kaba alın. Normal köfte harcı yapar gibi 1 adet yumurtayı, bayat ekmek içini , sıvıyağı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisini hafifce yağlayın. Kalan 1 yumurtayı iyice çırpın. Yayvan bir kaba unu koyun. Harçtan köfteler yapıp önce yumurtaya sonra una bulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Tavuk Köftesi"
Yorum Gönder