Susamlı Simit

Author: LUGAS // Category:


Hafta sonu denediğim diğer bir tarif de bu simitler. Eskiden bu tarifi orjinalindeki gibi margarinle yapıyordum ama bu sefer sadece sıvıyağ kullandım. Ben yarım ölçü ile yaptım ve 25 adet simit oldu.

Malzemeler :

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep ( arzuya göre)
  • 4,5-5 su bardağı un
  • susam
Hazırlanışı :

Bir yumurtanın beyazını ayırıp diğerlerini süt, şeker, tuz ve yağ ile karıştırın. Daha sonra mahlebi, unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. ( Hamur sıvıyağdan dolayı yağlı oluyor ama pişince sorun olmuyor) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir tezgah üzerinde elinizle yuvarlayarak hamuru uzatın. Daha sonra uçlarını birleştirin. Simitlerin bir yüzünü önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Simitlerin üzerindeki susamların hamura iyice yapışması için hafif bastırın. Yoksa pişdikten sonra susamlar dökülüyor. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Susamlı Simit"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...