Dün akşam işten döndüğümde tatlı yapmak istedim. Aklıma ilk gelen de irmik helvası oldu. Zaten ne zaman çabuk bir tatlı yapmak istesem bu hep irmik helvası olmuştur.
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1-1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İrmiği ve fıstıkları teflon bir tavada(helvayı yapacağınız tencere de olur) kısık ateşte fıstıkların rengi değişene kadar kavurun. Sonra yağı ekleyin, karıştırın. Daha sonra da sıcak suyu ekleyip bir kez karıştırın( ocağın altı hala kısık ateşte). İçerisine şekeri ilave edin. Çok fazla karıştırmadan şekerin her yere eşit dağılmasını sağlayın. ( eğer helva fazla karıştırılırsa tane tane olmuyor) Suyunu tam olarak çektiğinde altını kapatın ve kapaktan önce kağıt havlu serip 10-15 dk. demlenmesini sağlayın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "İrmik Helvası"
Yorum Gönder