Spagetti
2 diş sarımsak
1 limon suyu ve kabuğu
Zeytinyağı
tuz
Parmesan peyniri
Kıyılmış maydanoz, fesleğen, yeşil soğan
Spagettiyi paket talimatına göre pişir. Servis edileceği kaseye sarımsakları ortadan keserek sür. Sarımsakları çiğ olarak makarna içinde kullanmak yerine, kaseye sürerek aromasının hafif bir etki vermesi için bu yöntemi tercih ediyorum. Limon suyunu kaseye dök ve zeytinyağı ile birlikte biraz tuz ekerek karıştır. Spagettiler pişip suyunu süzünce kaseye koy ve yağ ile harmanla. Daha sonra rende parmesan peyniri, yeşillikler, limon kabuğu ile süsleyerek servis et. Limon kokusu ile bahar veya yaz günlerini anımsatan bu makarna, lezzetli ve hafif bir öğle yemeği seçeneği olabilir.
0 Responses to "spagetti al limone"
Yorum Gönder