Fırında Kabak Mücver

Author: LUGAS // Category:


Akşamki menümüzde bu mücver yemeği vardı. Kızartılarak yapılan mücvere göre tadı farklı olsa da yoğun bir kabak lezzeti alıyorsunuz.

Malzemeler:

  • 6 adet küçük kabak
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz

Hazırlanışı:

Soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın. Kuru soğan kullanıyorsanız soğanı da rendeleyin. Kabakların kabuklarını kazıyıp kaba rendeleyin. İçerisine yumurtaları kırıp karıştırın. Sıvıyağı, tuzu, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye karışımı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk. kadar pişirin. Dilimleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Fırında Kabak Mücver"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...