sjömansbiff - denizcinin bifteği
Author: LUGAS // Category: ET YEMEKLERİ, isveç yemekleri, patatesli yemekler500 gr biftek
sıvı yağ
3 kuru soğan
1 kg patates
tuz
iri çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı şeker
1 şişe bira + 1 su bardağına yakın su yada 2,5 su bardağı su + et suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
doğranmış maydanoz
Eti küçük parçalar halinde kes ve yağda kızart. Patates ve soğanları soy ve dilimler halinde doğra. Bir güvece veya fırına dayanıklı kaba patatesten başlayarak sıra ile soğan ve etleri diz. En son patates ile bitir. Her kata baharatları ve şekeri serp. Sıvı karışımını (bira+ su veya etsuyu) , soyayı ekle. Kapak örterek, fırının alt kısmında 200° de yaklaşık 1½ saat et ve patatesler yumuşayana kadar pişir. Üzerine maydanozu serpiştir.
0 Responses to "sjömansbiff - denizcinin bifteği"
Yorum Gönder