4 kişilik
2 iri doğranmış kuru soğan
2 diş küçük doğranmış sarımsak
1 doğranmış havuç
5 doğranmış patates
1/2 gr safran
2 yemek kaşığı tereyağı
domates püresi
3 su bardağı su
1 1/2 tablet balık bulyonu
1 1/2 çay kaşığı tuz
karabiber
400 gr küçük parçalar halinde beyaz balık eti
1 yemek kaşığı kekik
Soğan, sarimsak, havuç, patates ve safranı tereyağında birkaç dakika çevir. Domates püresi, su, bulyon, tuz ve biberide kat. 15 dakika önce harlı ateşde , sonra kısık ateşte pişir. Balığı da ekle ve 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam et. Üzerine kekik ekle ve sarımsaklı ekmek ile servis et.
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "safranlı balık çorbası"
Yorum Gönder