Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Author: LUGAS // Category: davet masasına pilav, değişik tatlar, en guzel resimli yemek tarifleri, patlıcanlı pilav, Pilav Tarifleri, resimli yemek, resimli yemek tarifleri, tarif, yemek, yemek siteleri, zeytinyağlı patlıcanlı pilavPatlıcan A,B ve C vitaminlerine sahip bir sebzedir.
Şeker ve nikriz hastalığına ,romatizmaya,kalb,böbrek ve karaciğer hastalıklarına iyi gelir,Şişmanlığı önler .
Teneffüs yollarını açar.İdrar söktürme gibi yararları vardır.
Patlıcanı her hali ile severim .Hele şimdi bulgur ve pirinçli olarak denediğim patlıcanlı pilav bizim evde favori lezzetlerden biri haline geldi.
Siz hala denemediniz mi ?..
Şiddetle tavsiye ediyorum.Davet masalarında ve akşam yemeklerinde yanına bol köpüklü bir ayran ile servis edildiğine değmeyin keyfinize..Sözü daha fazla uzatmadan bu muhteşem lezzet için tarifime geçeyim..
Malzemeler :
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı YONCA sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı MURAT BEY tereyağ
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartma için YONCA ayçiçek yağ (2 çay bardağı yeterlidir.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet tavuk bulyon (ben katmadım )
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına 4 e bölerek minik minik küp halinde doğrayalım .Tuzlu suda 5 dk kadar bekletip süzelim.
Havlu kağıt üzerine koyarak fazla suyunu güzelce süzelim.
2 çay bardağı kadar ayçiçek yağını kızartma kabımıza koyalım .İyice ısınınca patlıcanları yağa atalım ve kızartalım.Kızaran patlıcanlar bir kaba alınarak kenara konur.
Pilav tenceremize tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.Yıkanmış olan bulgurlarda ilave edilir.
1-2 dk çevirdikten sonra tuz ,karabiber ve elimizle parçalamış olduğumuz tavuk bulyon ilavesi yapılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir.Kaşık ile bir iki kez karıştırdıktan sonra kızartmış olduğumuz patlıcanlar ilave edilir.1 kez karıştırdıktan sonra pilav tenceresinin kapağı kapatılır.Kısık ateşte suyu çekene dek pişirilir.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Patlıcanlı Bulgur Pilavı"
Yorum Gönder