Kestaneli Rulo Pasta

Author: LUGAS // Category:


Devletşah bu ayın etkinlik konusunu kestane olarak seçtikten sonra pasta yapmaya karar vermiştim bile. Ama yapmayı biraz geçiktirip dün akşam hazırladım pastayı.

Malzemeler :

Keki için :
  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için :
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 yemek kaşığı kakao
  • 250 gr. kestane şekeri
  • 40 gr. çikolata ( bitter veya sütlü)
Hazırlanışı :

Kek için; yumurta ve şekeri mikserle şeker iyice eriyene kadar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. ( pişmesi 10 dk. sürdü.) Fırından çıkarıp kek sıcakken yağlı kağıdı çıkarmadan keki rulo şeklinde kıvırın. ( kekin daha sonra kolay şekil alması için)

Krema için; kestane şekeri, çikolata ve vanilya dışındaki malzemeleri karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında çikolatanın bir kısmını ve vanilyayı kremaya ilave edin. Altını kapatıp mikserle kremayı 5 dk. çırpın.


Rulo halinde bekleyen keki açıp üzerine kremanın 2/3'ünü yayın. Kremanın yoğunlaşması için 5 dk. kadar bekleyin. ( bu işlem rulo şeklinde sararken kremanın kenarlardan akmamasını sağlıyor) Sonra çikolatayı küçük parçalara ayırıp kremanın üzerine yayın. Kestane şekerlerinden dilediğiniz kadarını süslemek için ayırıp kalanı parçalara ayırarar kremanın üzerine yayın. Daha sonra dikkatlice keki rulo yapın. Ayırdığınız krema ile de pastanın üzerini kaplayın. 15-20 dk. sonra pastanın üzerine çay süzgeci yardımı ile kakao serpin. ( Ben süslemek için çeyrek bardak süt ile beyaz krema hazırladım) Kestaneleri yerleştirip buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.

Afiyet olsun...


0 Responses to "Kestaneli Rulo Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...