Geçen akşam , dolabımda bir yemeklik olmayacak miktarda bulunan baklayı patatesle pişirmeyi denedim, gerçekten lezzetli oldu. Bakla yemeğini dereotsuz düşünemediğim için , dereotunu bol bol kullandım. Sarımsak yiyebilenlere patatesli bakla yemeğinin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirmelerini şiddetle öneririm.
Malzemeler
- 300 gr bakla
- 2-3 orta boy patates
- 4-5 adet kiraz domates
- yarım su bardağı domates suyu
- 4 kaşık zeytinyağı
- 1 baş orta boy soğan
- 1 küçük demet dereotu
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
- Baklaları yıkayıp tıpkı yeşil fasulyede olduğu gibi ayıklayın, varsa kılçıklarını temizleyin.Patatesleri soyup kayık şeklinde doğrayın.
- Küçük küçük doğradığınız soğanları yağla birlikte tencereye alın ve tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Domates suyunu ekleyin, 1-2 taşım kaynatın. Baklaları iri değillerse bölmeden küçük domateslerle birlikte karışıma katın. Biraz pişirin. Patatesleri ekleyin. Pişmeye yakın ince doğradığınız dereotlarını koyun.Tuzunu ekleyin. Yemek piştikten sonra tencerenin ağzını açmayarak dinlenmeye bırakın.
0 Responses to "Patatesli Bakla"
Yorum Gönder