Tarif defterinde aperatifler bölümünde borana ismini görünce dikkatimi çekti. Tarifi okuyunca annemin yaptığı borana ile pek ilgisi olmadığını gördüm. İnternette de biraz araştırma yapınca boranayı herkes kendine göre değiştirmiş ve bu şekilde adlandırmış. Annemin boranasında sarımsaklı yoğurtla pişmiş yumurta karıştırılır ve üzerine tereyağ dökülürdü. Her neyse bu tarif de gayet güzeldi, fakat ben ismini bu şekilde değiştirmek istedim. Hafta sonu kahvaltılarınıza bir alternatif olur belki.
Malzemeler: (2 kişilik)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı çökelek (beyaz peynir kullandım)
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır unu
Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Biraz tuz ekleyip, iyice karıştırın. Tavada kızdırılmış tereyağında arkalı önlü pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Mısır Unlu Omlet"
Yorum Gönder