Pazar sabahı, büyük eltim, Çiğdem Abla bizi Marmara Ereğlisi'ne kahvaltıya davet etti. Maalesef fotoğraflayamadığım güzel sofra için giderken yukarıdaki meyveli keki yaparak götürdüm. İşte tarifimiz;
Malzemeler;
*5 yumurta (oda sıcaklığında )
*2 su bardağı toz şeker
*250 gr erimiş,ılıtılmış tereyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*3-4 çorba kaşığı toz badem,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*1 kabartma tozu,
*1 çay kaşığı karbonat,
*3,5 su bardağı elenmiş un,
*1 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış şeftali ( kabukları soyulmuş )
*2 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış mürdüm eriği.
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın.
2.Sırasıyla tereyağı, yoğurt, limon kabuğu ve limon suyunuda ekleyip karıştırın.
3.Toz badem, kabartma tozu, karbonat ve unuda ekleyip güzelce karıştırın, meyvelerin yarısını karışıma ekleyin ve hamuru kek kalıbına dökün.
4.Meyvelerin diğer yarısınıda hamurun üstüne serpin ve biraz bastırarak hamurun içine girmesini sağlayın.( Aksi halde tüm meyveler dibe çöküyorlar)
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 Responses to "MEYVELİ KEK"
Yorum Gönder