Tiramisu

Author: LUGAS // Category: ,
Her seferinde farklı bir tat yakalamak için uğraşırır dururum ama gerçeği bozucam diye de çok farklı birşey yapmam :) Tiramisu bu yuzden çokta sevdiğim bir tatlı türü değildir. Ama Zehra (yiğenim) çok seviyor ve yarıyıl tatili için eve döndü, onun şerifine istediğini yaptım tabii. Tarifine yine kendimce farklılık kattım , daha başka şeyler yapan varsa önerilerinizi bekliyorum. Sevgiler...

Malzemeler:
  • Hazır kakaolu pandispanya (uno marka tercihim)
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
  • 2 çorba kaşığı esmerşeker (yoksa tozşeker)
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 1 çorba + 1 tatlı kaşığı kakao

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 200 gr Labne peyniri (bu sefer Ülker in labnesini denedim)
Yapılışı:
  1. Derin bir kapta önce süt, un, yumurta,vanilya ve tozşeker iyice karıştırılır ardından ateşe konup, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  2. Eteşte ki karışım muhallebi kıvamını alıp 2 kez kaynadıktan sonra ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Ilınyınca labne peyniri eklenip mikserde yuksek hızda çırpılır. 1o dk.
  3. Ayrı bir kapta sıcak su, neskafe,1 tatlı kaşığı kakao ve toz şeker karıştırılıp ılımaya bırakılır.
  4. Pandispanya ikiye ayırılıp iç yüzleri bu karışımla ıslatılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuyamaya bırakılan krema pandispanyanın önce içine daha sonra da uzerine kalın bir şekilde sürülerek kapatılır.
  5. En son üste 1 çorba kaşığı kakaoyu süzgeç yardımıyla serpilip buzdolabında enaz 4 saat dinlendirilerek servis yapılır.

0 Responses to "Tiramisu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...