Her seferinde farklı bir tat yakalamak için uğraşırır dururum ama gerçeği bozucam diye de çok farklı birşey yapmam :) Tiramisu bu yuzden çokta sevdiğim bir tatlı türü değildir. Ama Zehra (yiğenim) çok seviyor ve yarıyıl tatili için eve döndü, onun şerifine istediğini yaptım tabii. Tarifine yine kendimce farklılık kattım , daha başka şeyler yapan varsa önerilerinizi bekliyorum. Sevgiler...
Malzemeler:
Malzemeler:
- Hazır kakaolu pandispanya (uno marka tercihim)
- Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
- 2 çorba kaşığı esmerşeker (yoksa tozşeker)
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 1 çorba + 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 3 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı tozşeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 200 gr Labne peyniri (bu sefer Ülker in labnesini denedim)
- Derin bir kapta önce süt, un, yumurta,vanilya ve tozşeker iyice karıştırılır ardından ateşe konup, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Eteşte ki karışım muhallebi kıvamını alıp 2 kez kaynadıktan sonra ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Ilınyınca labne peyniri eklenip mikserde yuksek hızda çırpılır. 1o dk.
- Ayrı bir kapta sıcak su, neskafe,1 tatlı kaşığı kakao ve toz şeker karıştırılıp ılımaya bırakılır.
- Pandispanya ikiye ayırılıp iç yüzleri bu karışımla ıslatılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuyamaya bırakılan krema pandispanyanın önce içine daha sonra da uzerine kalın bir şekilde sürülerek kapatılır.
- En son üste 1 çorba kaşığı kakaoyu süzgeç yardımıyla serpilip buzdolabında enaz 4 saat dinlendirilerek servis yapılır.
0 Responses to "Tiramisu"
Yorum Gönder