Kıymalı Lazanya

Author: LUGAS // Category:


Lazanya paketindeki tarifi biraz değiştirerek yaptığım bir yemek bu. Paketin içinde kaç lazanya olduğunu saymamış, heralde 12 tane vardır diye düşünerek hepsini haşlamıştım. Ama o kadar çok oldu ki 2 tepsi yapmak zorunda kaldım ve 3 gündür evde lazanya yiyoruz...

Malzemeler :

  • 12 adet lazanya
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 ,5 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber,kırmızı biber, yenibahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sos :

  • 1 lt. süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dk. kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dk. kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bıkarıp çekene kadar kavurun. Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Lazanyaları tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın. Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin ve ocaktan alın.

Dikdörtgen bir borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Kıymalı Lazanya"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...