ISKINLI TART (TARTE A LA RHUBARBE)

Author: LUGAS // Category:
Arkadaslar ilk kez denedigim bu tart gercektende cok lezzetli oldu.Kendine has bir tat,bir koku barindiran bir sebze turu sanirim.Turkiye'de bulunup bulunmadigini bilmiyorum fakat belki ben bilmiyordurum diyerek;) tarifimi sizlerle paylasmak istiyorumm ve bu tarifimi 44. p.d.ç.s.e. liğinin ev sahibesi olan Nar arkadaşıma gönderiyorum...


TART HAMURUM DAHA ONCE YAPTIGIM ELMALI TART,CiLEKLi TART HAMURUNUN AYNISI OYUZDEN ONU YAZMA GEREGi DUYMUYORUMM;))





ÜZERi iCiN


  • 500gr iskin(rhubarbe)
  • 2 yumurta
  • 50 gr seker +25 gr seker
  • 200 gr koyu yogurt tarzindaki krema veya likit krema



HAZIRLANISI

Öncelikle iskinlarimizi(rhubarbe)bi gece onceden soyup ince ince dogradiktan sonra 25 gr sekerimizle karistirip suzgece alip bir gece bekletiyoruz ki eksisi gitmesi icin, cok mayhos erik tarzinda bir tadi var kuzu kulagida olabilir tat ornekleri bakimindan:))alternatif cokk yani...
Ertesi gun tart hamurumuzu hazirlayip kalibimiza veya tepsiye yerlestirelim.Sonra hazirlamis oldugumuz iskinlarimizi hamurun uzerine esit miktarda yayalim,arkasindan 200 gr likit veya koyu kremamizi 50 gr seker ve 2 yumurtamizla cirptiktan sonra iskinlarin uzerine dokup 200° lik onceden isitilmis frinimizda kizarana kadar pisirelim.AFiYETLER OLSUN...


0 Responses to "ISKINLI TART (TARTE A LA RHUBARBE)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...