Kış bitmek üzere ama hiç portakal kullanarak bir tarif denemediğimi fark ettim. Haftasonu da hafif bir tatlı olduğu için bu tarifi yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
Portakallı Muhallebi :
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı :
Vanilyalı muhallebi için; nişastayı 1/2 çay bardağı kadar suda eritip unu ekleyin. Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadığında şeker ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve mikserle 5 dk. çırpın. 1-2 dk. sonra dilediğiniz miktar sosu kuplara paylaştırın ( Ben 6 adet kupa paylaştırdım)
Portakallı muhallebi için; yine nişastayı 1/2 çay bardağı suda eritip portakal suyunu ve şekeri ekleyin. Bunu da kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kuplara koyduğunuz vanilyalı sosun üzerine portakallı sostan yine dilediğiniz kadar koyun( ben dışarıdan bakıldığında eşit görünecek kadar koydum) Sosların yoğunlaşması için bir süre bekleyin. Daha sonra vanilyalı sos- portakallı sos şeklinde kuplara paylaştırın. Dolapta soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine çikolata parçaları koyun.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Portakal Muhallebili Kup"
Yorum Gönder