İncirli Kurabiye

Author: LUGAS // Category:


Yeni yılın ilk tarifi... Dün sevgili arkadaşım İlknur vardı bizde. Yılbaşı ertesi de olsa uzun zamandır görüşemediğimiz için davet ettim ve çok hoş vakit geçirdik. Bu kurabiyeler de dün hazırladığım menüden.

Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi İçin :

  • 13 adet kuru incir
  • 2/3 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı :

İncirleri yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dk. suda haşlayın. Sonra minik küpler halinde doğrayın. Tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın. Hamur için; yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Sonra yağ, yoğurt ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve un ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elinizle yuvarlayın ve hamurun içerisini parmağınızla oyun. Sonra iç malzemeden koyup hamurun üst kısmını kapatın. Bu kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. ( Ben 180 derecede pişirdiğim için üstleri fazla kızardı) . Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınınca üstlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "İncirli Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...