Güveçte Yaz Türlüsü

Author: LUGAS // Category:
Güveçte Yaz Türlüsü

Cumartesi günü eşim annesini hastaneye götürecekti ben de öğlene kadar iş yerimde olacaktım. Eve gidince eşime cuma günü aldığı tavuk göğüsleriyle yaz türlüsü yapmayı teklif ettim. Eşimde tamam diyince kolları sıvayıp türlümüzü yapmaya başladık. Tarifi Ankara'da kitapçılar çarşısında eski dergiler satan bir kitapçıdan aldığım 2002 Ağustos Sofra dergisinden buldum. Bizde 3 tavuk göğsü olduğu için patlıcan hariç diğer malzemeleri biraz artırarak yaptık. Balkonda 1 bardak buz gibi ayran eşliğinde afiyetle yedik. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • birkaç diş sarımsak
  • 1 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça (biber ve domates karışık kullandım)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz, karabiber
  • güveç kapları
Hazırlanışı:

Güveç kaplarının dibine salçayı paylaştırın. Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları ve maydanozu ince kıyın. Kabuğu soyulmuş patates, patlıcan ile biber ve domatesi de küp küp doğrayın. Domates hariç tüm malzemeyi tuz ve biber ilavesiyle karıştırın. Biz güvece sırasıyla malzemeleri yerleştirerek yaptık. En üste domatesleri yerleştirin. Tereyağı veya becel ekleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Üzerlerini aliminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında 1 saat 10 dk pişirin. Son 10 dkda folyoyu çıkarın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Güveçte Yaz Türlüsü"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...