Tam mevsimi gelmişken Hamsi balığını bol bol tüketmek lazım. Bu hafta sonu hamsili pilav yapıp afiyetle yiyin derim. Biz öyle yapacağız :)
Malzemeler: (5 kişilik)
Malzemeler: (5 kişilik)
- 1 kg hamsi
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- karabiber, tuz, kuru nane, maydonoz
Yapılışı:
- Soğan ince kıyılıp yağda pemleşinceye kadar kavrulur.
- Pirinç sudan geçirilip süzüldükten sonra pembeleşen soğana katılıp karıştırılır. Ardından sırayla nane, tuz, karabiber ve maydonuz ilave edilip uzeri kapanacak kadar su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- İçleri ayıklanmış hamsiler iyice yıkanıp süzülür. Fırında pişireceğiniz geniş borcam kabı yağlanır.
- Pişen pilavın bir kısmı yağlanmış borcama serilir üzerine hamsinin bir kısmı yayılır kalan pilav uzerine konur ve en üste ayrılan hamsi ile kapatılıp onceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirilir.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Hamsi Pilavı"
Yorum Gönder