MALZEMELER:
-1 paket güllaç (350 gr)2 lt süt500-750 gr şekerfındık veya ceviz(isteğe bağlı)süslemek içinde nar,fındık,ceviz v.b
YAPILIŞI:
-sütü ve şekeri bir tencereye koyuyoruz şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.fındık içimizi veye ceviz içimizi rondodan geçiriyoruz.sütü ocaktan alıp tepsimize bir güllaç yaprağını yerleştiriyoruz üzerine bir kepçe yardımıyla sütten ilave ediyoruz.5-6 yaprağı aynen böyle yerleştiriyoruz.arasına hazırladığımız içten ilave ediyoruz.güllaçlar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.en üste kalan sütü döküyoruz ılık hale gelen tatlımızın üstünü nar ve fındıklarla süslüyoruz.buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.(istege bağlı olarak en son üzerine gülsuyuda dökülebilir)
AFİYET OLSUN
-1 paket güllaç (350 gr)2 lt süt500-750 gr şekerfındık veya ceviz(isteğe bağlı)süslemek içinde nar,fındık,ceviz v.b
YAPILIŞI:
-sütü ve şekeri bir tencereye koyuyoruz şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.fındık içimizi veye ceviz içimizi rondodan geçiriyoruz.sütü ocaktan alıp tepsimize bir güllaç yaprağını yerleştiriyoruz üzerine bir kepçe yardımıyla sütten ilave ediyoruz.5-6 yaprağı aynen böyle yerleştiriyoruz.arasına hazırladığımız içten ilave ediyoruz.güllaçlar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.en üste kalan sütü döküyoruz ılık hale gelen tatlımızın üstünü nar ve fındıklarla süslüyoruz.buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.(istege bağlı olarak en son üzerine gülsuyuda dökülebilir)
AFİYET OLSUN
0 Responses to "GÜLLAÇ"
Yorum Gönder