Vişneli & Vanilyalı Tatlı

Author: LUGAS // Category:


12. yemek etkinliğinin ev sahibi Baking Fairy ve konu da tam yaza uygun: sütlü tatlılar :)) Ne yapsam diye düşünürken bir televizyon programında sadece son aşamasına rasladığım bu tarifi yapmaya karar verdim. Malzemeleri ve oranlarını kalıptan çıkacak kıvamda kendim ayarladım. Programdaki tatlının vanilyalı kısmı biraz daha kalındı ve bu yüzden pasta gibi görünüyordu. Kalabalık bir misafir grubuna 1,5 katı malzeme ile yapılıp yine öyle bir görünüm elde edilebilir. Son derece hafif ve vişneden dolayı biraz da ekşi bir tatlı oluyor.

Cuma günü izine ayrılıyorum. Bir süre dinlenip bol bol enerji topladıktan sonra tekrar görüşmek üzere...


Malzemeler :

Vanilyalı Kat:
  • 1 litre süt
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Vişneli Kat:
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3,5 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kase vişne
Hazırlanışı :

Pirinç unu, süt, nişasta ve unu bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sonra şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eridiğinde ocaktan alın. Mikserle 10 dk. kadar çırpın. 24 cm.'lik kelepçeli bir kek kalıbının altına aliminyum folya düşeyip kalıbın kenarlarını ıslatın. Muhallebiyi kalıba aktarın ve kenarda soğumaya bırakın.
Vişneli sos için; nişaştayı biraz vişne suyu ile açıp bir tencereye alın. Üzerine kalan vişne suyunu ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Sosun rengi parlaklaştıktan sonra ocağın altını kapatın. Vişneleri ilave edin. Kalıba yaydığınız vanilyalı katın üzerine vişneli karışımı dökün. Üzerini ve vişne tanelerinin yerlerini düzenleyip soğumaya bırakın. Tatlı soğuduğunda buzdolabına koyun. Bu şekilde 5-6 saat dolapta dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman dikkatlice kalıptan çkarın. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Vişneli & Vanilyalı Tatlı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...