Fettucini veya tagliatelle makarna
(her ikiside aynı tür makarna sadece Italyada bölgeye göre ismi değişiyor)
Tereyağı
100 gr mantar (ince dilimlenmiş)
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1 su bardağı rende parmesan peyniri
Tuz, karabiber
kıyılmış maydanoz
Makarnayı paket talimatına göre haşla. Bir tencerede yağı erit. Doğranmış sarımsakları ve mantarları sotele. Kremayı ekle. Karıştırarak kaynat. Sıcakken makarna üzerine boşalt. Peyniri, tuz ve karabiberi ekle ve üzerine maydanoz serperek servis et. Bu makarna tavuk, karides, somon balığı ile de yapılabilir. Alfredo sosun özelliği krema ve sarımsak ile yapılmasıdır. Fazla kalorili olması istenmiyorsa, tereyağı yerine sıvı yağ, krema yerinede beşamel sos tercih edilebilir.
0 Responses to "fettucini alfredo"
Yorum Gönder