Ege'li olupta deniz börülcesini yapmamak olmaz tabiki.Bende çok severim ve bol olduğu şu günlerde her fırsatta yapıyorum.Tadınada doyum olmuyor yani.Tarifinide sizlerle paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER:
- 2 Demet deniz börülcesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Yarım limon suyu
- 2 Diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesin ve kaynayan suya atıp 10-15 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Fazla yumuşatmayın ezilir.)Kevgirle çıkartıp içi buzlu su dolu bir kaba aktarın ve 5 dk kadar bekletin.
- Sap kısımlarından tutup çekerek içindeki kılçıklarını temizleyin.
- Zeytinyağı,limon suyu,tuz ve rendelenmiş(Dövülmüş)sarımsakları bir kasede karıştırın ve börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI"
Yorum Gönder