Etli Lahana Sarması

Author: LUGAS // Category:


Bu aralar annemin tarifleri sitede sıklıkla yer almaya başladı. Ben hiç şikayetçi değilim, aksine sevdiğim lezzetleri tatma ve sizlerle paylaşma fırsatı doğuyor. Lahana sarması da bunlardan birisi. Kendi başıma yapmaya cesaret edemediğim bir yemek. Annem bu yapışında tarifi siteye koyabilmem için malzemeleri ölçmüş. :)

Malzemeler:

  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük boy lahana
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1er çay kaşığı nane ve kırmızı pul biber
  • 1 avuç ayıklanmış maydanoz
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
Yapılışı:

Lahanayı 2 veya 3 parçaya bölün ve kaynamış suda 1-2 dk haşlayın. Haşlanan lahanaları soğuk suya alın, suyunu süzüp bir kenara alın. İçi için diğer malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Lahanayı sarılacak şekilde parçalara ayırın, içlerine harç koyarak sarın. Tencereye dizdikten sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Etli Lahana Sarması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...