Elmalı Kurabiye

Author: LUGAS // Category:


Elmalı kurabiyeyi eşimin ablası çok güzel yapardı. Üniversitedeyken yapıp okulda atıştıralım diye bize gönderirdi. Ne zamandır yapmadığı için de iş başa düştü ve kitaptan güzel bir tarif buldum. Teyzem ve iki gelini için hazırladım bu kurabiyeleri. Fakat kurabiye yapımını onlar gelene kadar yetiştiremedim. Neyse ki yardımlarıyla fırına vermeyi becerdim. Herkesin beğendiği, zaten lezzetini herkesin bildiği bu kurabiyeleri, bu kapalı havalarda evinizde pişirin ve eviniz mis gibi elma ve tarçın kokusuyla dolsun.

Malzemeler:
İçi İçin:

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz veya fındık içi
  • tarçın (1 çay kaşığı kullandım)
Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 paket tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım limon suyu (daha az kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin: pudra şekeri

Yapılışı:

Elmaları rendeleyin. Şeker ve tarçınla ocağa koyun. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve cevizleri ilave edin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Ben tatsız olur diye hamur malzemesine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave ettim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avcunuzun içinde yuvarlak yapın, elmalı harçtan koyarak rulo yapın. Fırın tepsisine dizdikten sonra, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Afiyet olsun..

Not: Tarif "Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız" kitabından alınmıştır.

0 Responses to "Elmalı Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...