Annem, geçen hafta teyzemlerin bahçesinden getirdiği çileklerle yapmış bu reçeli. Çilekler hormonsuz, doğal olarak yetiştiğinden o kadar yoğun bir aroma katmış ki reçele...
Malzemeler:
- 1 kilo çilek
- 1 kilo şeker
- 1/2 limon suyu
Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp bir gün kadar çileklerin sulanması için bekletin. Daha sonra ocakta reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bir tabağa aldığınız bir iki damla reçel eğer su gibi akmıyor, yoğun duruyorsa olmuş demektir. (Bu arada oluşan köpükleri de bir kaşık yardımıyla alın.)Kıvamı oldu dediğinizde limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Çilek Reçeli"
Yorum Gönder