chili sos

Author: LUGAS // Category:

2 kg olgun domates
2 iri kuru soğan
1 1/2 dl = ¾ su bardağı sirke
1 dl = yarım su bardağı su
1 1/2 dl = 145 gr kahverengi şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 tohumları çıkarılmış ve çok küçük doğranmış acı biber

Domateslerin kabuklarını soy ve küçük parçalara doğra. Soğanları soy ve doğra. Diğer malzemeler ile birlikte bir tencereye koy. 40 dakika domatesler püre haline gelene kadar kısık ateşte pişir. Dibinin tutmaması icin arada bir karıştır. Kaynayan suda dezenfekte edilmiş sıcak kavanozlara doldur ve ağızlarını kapat. Buzdolabında sakla. Makarna, et yemeklerinde sos olarak kullanılabilir.


0 Responses to "chili sos"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...