ISPANAKLI BÖREK

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 5 Tane yufka
- 3 Yumurta
- 500 gr Ispanak
- 150-200 gr Beyaz paynir veya lor peyniri
- 1 Küçük paket margarin(125 gr)
- 3-4 Yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağın sadece yapraklarını ayırıp 5-6 kez yıkayınız.
- Suyunu süzdürüp avucunuzla hafif ovarak biraz eziniz.
- İçerisine peyniri ve tuzunu koyup(peynir tuzlu ise tuz koymayınız)karıştırınız.
- Bir kasenin içine yumurtayı,erimiş yağı ve yoğurdu koyup karıştırınız.
- Yufkayı tezgahın üzerine serip hazırladığınız karışımdan biraz yufaya sürünüz ve börek içini koyup fazla sıkmadan rulo şeklinde sarınız.Diğer yufkalarında aynı şekilde hazırlayınız.
-Yufkalarım hafif yağlanmış fırın tepsisine koyunuz.Üzerine kalan yoğutlu harçtan bolca sürünüz.
- Önceden ısıtılmış fırında altını üstünü pembeleşene kadar kızartınız.Fırından alıp biraz ılık hale gelene kadar beklteiniz ve dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ISPANAKLI BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...