Son zamanlarda ki tariflerim hep tatlı ,pasta üzerine oldu.Sağlıklı ve pratik iki tarifle tatlılara biraz ara verelim.Sağlıklı olan kısmı, buharda pişmiş karnıbahar ve mantar üzerine gezdirilen sosla hazırlanan ve daha çok vejetaryenlere ve sebzeseverlere hitap eden aperatif .Pratik olanı ise domatesli,sucuklu,peynirli gözleme.
İstediğiniz miktarda buharda pişirilmiş karnıbahar ve mantar(Sevdiğiniz başka sebzeleri de kullanabilirsiniz.Ben buhar sepetini bir miktar su dolu normal tencere üzerinde kullanarak pişirdim)
Sos:
1 bardak yoğurt
1çay kaşık hardal
1 çay kaşık sirke
2 diş sarımsak
1 kaşık mayonez(istenirse konulmayabilir)
limonsuyu
dereotu
maydonoz
taze soğan
tuz
Bütün malzeme minik doğranıp karıştırılarak sebzelerin üzerine gezdirilir.
Sucuklu Peynirli Gözleme
2 yufka
1 çaybardağı ufaltılmış beyaz peynir veya tulum peyniri
1 çay bardağı doğranmuş sucuk
1 çay bardağı doğranmış domates
2 yemek kaşığı maydonoz
Bütün malzeme minik doğranır ve karıstırılır.Yufka serilir bir ucu ortaya doğru katlanır ve üzerine orta kısımda kalacak şekilde malzemenin yarısı serpilir.Diğer uçlar üstüne katlanarak kare elde edilir.Teflon tavada orta ateşte her iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir en son her iki yüzünede tereyağ sürülür ve dilimlenerek sıcak servis yapılır.
0 Responses to "Buharda sebze ve Gözleme"
Yorum Gönder