Dun arkadaslarima yaptigim bu guzel atistirmaliklari sevgili Mujdenindenemelerinde gorup yaptim gercekten cok degisik ve pratik bir lezzet...biz cok begenerek yedik...degisikligi severim diyenlerdenseniz buyrun tarife;)
1. Kestaneleri haşlayıp,soyuyoruz.
2. Rondodan geçirdiğimiz kestanelere dilediğimiz tadı yakalayana kadar pudra şekeri ilave ediyoruz.(ben elimle ezip yogurmayi tercih ettimki icersinde biraz kestane kirintilari belli olmasi acisindan)
3. Rahat toparlanabilmesi için ılık su ve 1-2 kaşık da kakao ilave edip,yoğuruyoruz.
4. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, küçük toplar yapıyoruz.
5. Önce benmari usulü erittiğimiz çikolataya,daha sonra istege gore kakaoya yada hindistan cevizine bulayıp(ben kakaoya bulamayi tercih etmedim cikolatali hali daha cok hosuma gitti:)servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun.
- 1/ 2 kg. kestane
- 4-5 yemek kaşığı ılık su
- 1_2 kasik kakao
- Pudra şekeri
- Bitter küvertür
1. Kestaneleri haşlayıp,soyuyoruz.
2. Rondodan geçirdiğimiz kestanelere dilediğimiz tadı yakalayana kadar pudra şekeri ilave ediyoruz.(ben elimle ezip yogurmayi tercih ettimki icersinde biraz kestane kirintilari belli olmasi acisindan)
3. Rahat toparlanabilmesi için ılık su ve 1-2 kaşık da kakao ilave edip,yoğuruyoruz.
4. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, küçük toplar yapıyoruz.
5. Önce benmari usulü erittiğimiz çikolataya,daha sonra istege gore kakaoya yada hindistan cevizine bulayıp(ben kakaoya bulamayi tercih etmedim cikolatali hali daha cok hosuma gitti:)servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun.
0 Responses to "***KESTANELi TOPLAR***"
Yorum Gönder