Bugün Ne Pişirdim

Author: LUGAS // Category: ,

Karnabahar Mücveri
İşe gitmeden önce akşam için hazırladığım yemek. Bizim evde kabak mücveri çok pişer . Ama ben bilinen usulde yani bol yağda kızartmak yerine içine zeytinyağı ekleyerek fırında pişiriyorum . Oldukça da beğeniliyor. Mevsim nedeniyle kabak yerine karnabaharla mücveri denedim. Özelikle Leyla Hocamızın tavsiyesiydi. Kendisine teşekkür ediyorum.
Malzemeler
  • orta boy karnabahar
  • orta boy soğan
  • 1'er demet dere otu ve maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yumurta
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber , yeni bahar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7 yemek kaşığı un
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı

Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek bölüp düdüklü tencerede az suyla haşlayıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta derin bir kaba soğanı rendeleyin. Yumurta , peynir(rendelenmiş) , dereotu ve maydanoz(ince ince kıyılmış), tuz ,baharatlar ,sarımsak ve yağı soğana ekleyin.İyice halledin.Soğumuş olan karnabaharları ezerek karışıma katın. Salçayı yedirin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Yağlanmış tepsiye yayarak , 175 C de pişirin.

0 Responses to "Bugün Ne Pişirdim"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...