Karnabahar Mücveri
İşe gitmeden önce akşam için hazırladığım yemek. Bizim evde kabak mücveri çok pişer . Ama ben bilinen usulde yani bol yağda kızartmak yerine içine zeytinyağı ekleyerek fırında pişiriyorum . Oldukça da beğeniliyor. Mevsim nedeniyle kabak yerine karnabaharla mücveri denedim. Özelikle Leyla Hocamızın tavsiyesiydi. Kendisine teşekkür ediyorum.
Malzemeler
- orta boy karnabahar
- orta boy soğan
- 1'er demet dere otu ve maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yumurta
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber , yeni bahar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7 yemek kaşığı un
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 paket kabartma tozu
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek bölüp düdüklü tencerede az suyla haşlayıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta derin bir kaba soğanı rendeleyin. Yumurta , peynir(rendelenmiş) , dereotu ve maydanoz(ince ince kıyılmış), tuz ,baharatlar ,sarımsak ve yağı soğana ekleyin.İyice halledin.Soğumuş olan karnabaharları ezerek karışıma katın. Salçayı yedirin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Yağlanmış tepsiye yayarak , 175 C de pişirin.
0 Responses to "Bugün Ne Pişirdim"
Yorum Gönder