Bu tarifi Hatice'yle öğle arası işyerimizin terasında yanımızda getirdiğimiz dergilere bakarken gördük. Ben de hafta sonu bunu yapayım diye düşünmüştüm. Pazar kahvaltısına annemlere yaptım. Kahvaltıda değişik bir şeyler tatmak isteyenler için ideal. Yaparken malzemelerden bazılarını ekleyip bazılarını çıkarttığım için kendi yaptığım gibi anlatacağım.
Malzemeler:
- 4 dilim ekmek
- 3-4 diş sarımsak
- 2 domates
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- kekik, fesleğen, tuz
- üzerlerine serpecek kadar kıyılmış maydanoz
Domatesi soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları bir miktar tuzla dövün. Sarımsakların yarısını ve domatesleri 2 kaşık yağda 5 dk karıştırarak kavurun. Ekmekleri kızartın. Kalan yağ ve sarımsağı karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Biraz kuru fesleğen serpiştirin. Sonra domatesli sosu ekmeklere paylaştırın. Üzerine biraz maydanoz biraz da kekik serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Bruschetta"
Yorum Gönder