beef stroganoff

Author: LUGAS // Category:


Beef stroganoff bir Rus klasiğidir. Bifteğin krema ile pişmesi ile oluşan ama değişik ülkeler tarafından farklı uygulanan bir yemektir.



400 gr kalçadan kesilmiş inek eti

2 kuru soğan

2 yemek kaşığı domates püresi

2 çay kaşığı hardal

1 su bardağı krema

Salatalık turşusu

Sıvı yağ



Eti jülyen şeklinde doğra ve yağda renk alana kadar çevir. Eti başka bir tencereye alarak aynı tavada soğanları sotele. Onuda kaba alarak, etin üzerine domates püresi, hardal ve kremayı ekle. Kısık ateşte, kapak örtülü 5 dakika pişir. Tuz ve biber ek. Salatalık turşusunu şerit halinde kesip ete kat. Pilav, makarna veya patates ile servis et.



0 Responses to "beef stroganoff"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...