Amber Reçeli ve Ispanaklı, Lorlu Börek
Author: LUGAS // Category: kahvaltılık, Tuzlular- Hamur İşleriBu böreği yapalı yaklaşık 2 hafta oldu. Tijen hanımın son çıkan "Her Güne Bir Yemek" isimli kitabından denediğim ilk tarif. Evde duran muskatımı ilk olarak bu börekte denedim. Değişik, hoş bir tat katıyor. Böreğin tarifi kitapta.
Bu reçeli de geçen Cuma denedim. Portakal Ağacı'nın yorumlarını okurken bu tarifle karşılaştım. Hemen yapmak istedim. Yorumu yazan kişi de tarifi Gönül Candaş'ın kitabından aldığını yazmış. Benim ilk reçel deneyimim oldu. Bu yüzden kıvam konusunda biraz problem yaşadım. Biraz kaynattıktan sonra tabağa aldım fakat bana biraz sulu geldi. Bu yüzden biraz daha kaynattım ama çok kaynatmış olmalıyım ki bu sefer de çok katı oldu. Annemi aradım hemen :). Annem de biraz su kat ve 2 taşım kaynat dedi. Dediği gibi yaptım ve nihayet istediğim sonucu elde etim :). Kahvaltılarıma harika kokulu bu reçel de eşlik ediyor artık. Tabi insan kendisi yapınca da daha bir severek tüketiyor :).
Malzemeler:
- 1 greyfurt
- 1 portakal
- 1 limon
- 1 mandalina
- 1 elma
- şeker
Greyfurt ve elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Ben reçeli yaparken dilim dilim doğradım. Size küp küp doğramanızı tavsiye ediyorum. Limon, portakal ve mandalinayı ise başlarındaki siyah kısımları ,varsa temizleyerek, kabuklarıyla birlikte doğrayın. Bu arada çıkan çekirdeklerini ayırmayı unutmayın tabi. Doğradınız kadar meyveyi bir kapla ölçün ve o kadar şeker kullanın. Bir kat meyve bir kat şeker olacak şekilde kat kat yerleştirin. Hiç su eklemeyin. Bir gece ya da 4-5 saat bekletin. Ben işe gitmeden önce hazırladım ve akşam işten gelince de pişirmeye başladım. Şekerle birlikte iyice sulandığından su eklemeye gerek kalmadı. Tabi benim gibi kıvamını tutturamaz da ağda gibi bir reçeliniz olursa su katarak tekrar kaynatmanızı öneririm. Orta ateşte kıvamını alana kadar yavaşça kaynatın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Amber Reçeli ve Ispanaklı, Lorlu Börek"
Yorum Gönder