Ali Nazik

Author: LUGAS // Category:


Cuma akşamı mönümüzde bu kebab vardı. Eti birgün önceden pişirmiştim. Eşim de ben gelmeden patlıcanları fırında közlediği için çok çabuk hazır oldu. Bu arada eşim patlıcanları bir kaç yerinden delerek közlemek gerektiğini söylüyor. Bu sayede patlıcanlar patlamaz diyor.

Malzemeler:
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivribiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 2-2,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • tuz, karabiber,kırmızıbiber,kekik
  • biraz maydanoz

Hazırlanışı :

Kuşbaşı etleri tencerede çok az sıvıyağ koyarak pişirin. Etler suyunu bıraktığında içerisine defne yaprağı ve kekik ekleyin. Kendi suyu etlerin yumuşaması için yeterli gelmedi ise biraz sıcak su ilave edin. Etler piştiğinde yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Daha sonra sivri biberleri ilave edin. Salçayı, kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve baharatları da ekleyip kavurun. Tencerenin altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edin.

Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı derin bir kaba aldığınız patlıcanların üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Bu karışımı servis tabağına alın. Son olarak üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Ali Nazik"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...