Adını çok duyduğum ama bir türlü deneyemediğim bu tatlıyı haftasonu annemler için yaptım. Benim gibi özellikle tahini ve şerbetli tatlıları sevenler için çok güzel bir lezzet. Tarif, yemek zevki programından. Ben orjinal tarifteki 1 paket margarin yerine sıvıyağ kullandım. Bir de verdiğim ölçülerle hazırlanan şerbet tatlı için biraz fazla geliyor; 1 komposto kasesi kadar artıyor. Sanırım 3 bardak su ve 2 bardak şeker ile yapılsa tam olur.
Bu tarif uzun bir süre için sizlerle paylaştığım son tarif olacak. Önümüzdeki hafta artık doğum iznine ayrılıyorum. Eve internet bağlatana ve oğlumu sağlıkla kucağıma alana kadar uzak kalacağım sizlerden. Ama sevgili Şule güzel tarifleriyle siteyi canlı tutmaya devam edecek...
Malzemeler:
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Yarım kilo un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tatlı için; sıvıyağ, tahin ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Cevizi ekleyin. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak olmayan, yoğurabileceğiniz sertlikte bir hamur elde edin. ( Benim hamurum 2,5 bardak un aldı) Sıvıyağ ile yağladığınız bir tepsiye hamuru elinizle bastırarak yayın. Tatlıyı baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30-40 pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için 4-5 saat bekleyin. Daha sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Hatice
0 Responses to "Nevzine"
Yorum Gönder